Bagietka z serem gorgonzola i konfiturą z cebuli
  • 35 minut
  • 1 osoba
  • Średnie

Składniki:

  • bagietka jasna paluch - 1 sztuka
  • Rama z olejem z orzechów włoskich - 2 łyżeczki
  • ser gorgonzola - 2 łyżeczki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • cukier trzcinowy - 2 łyżeczki
  • orzechy włoskie - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oliwie z oliwek, dodaj cukier trzcinowy oraz ocet balsamiczny i wymieszaj. Gotuj do momentu, aż powstanie gęsta konfitura.
  2. Przekrój bagietkę wzdłuż na pół. Obie połówki posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.
  3. Ser pokrój w plasterki i ułóż na bagietce. Następnie nałóż konfiturę z cebuli i posyp orzechami włoskimi. Przykryj drugą połówką bagietki i gotowe!