Bahmi goreng w wersji chińskiej
przepisy.pl
60 minut
4 osoby
Łatwe
Składniki:
schab wieprzowy - 400 gramów
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
- 1 opakowanie
makaron nitki - 250 gramów
kapusta pekińska - 300 gramów
por - 150 gramów
groszek mrożony - 150 gramów
kiełki sojowe - 75 gramów
cebula - 2 sztuki
czosnek ząbek - 2 sztuki
sos sojowy - 6 łyżek
olej - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.
Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.
Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.
Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.
Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.