Bahmi goreng w wersji chińskiej

Składniki:

  • schab wieprzowy - 400 gramów
  • Fix Smażony makaron po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • makaron nitki - 250 gramów
  • kapusta pekińska - 300 gramów
  • por - 150 gramów
  • groszek mrożony - 150 gramów
  • kiełki sojowe - 75 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • czosnek ząbek - 2 sztuki
  • sos sojowy - 6 łyżek
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wieprzowinę pokrój na małe kosteczki.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Kapustę posiekaj, a pora pokrój na krążki. Groszek przepłucz w zimnej wodzie.
  3. Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Podsmaż i dodaj warzywa.
  4. Makaron ugotuj w posolonej wodzie, przełóż na sitko, dodaj kiełki i pozostaw do odcedzenia.
  5. Fix Knorr wymieszaj w 50 ml wody i wlej do potrawy.
  6. Dodaj makaron, kiełki oraz sos sojowy. Gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dopraw. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.