Bajgiel z wędzonym łososiem i szpinakiem - VIDEO
  • 10 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • bajgel z sezamem - 1 sztuka
  • Rama z olejem z awokado i nutą limonki - 1 łyżka
  • łosoś wędzony - 3 plastry
  • garść szpinaku - 1 sztuka
  • cytryna - 0.25 sztuk
  • kiełki
  • cebula - 0.5 sztuk
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Bajgel z sezamem przekrój na pół. Dolną część posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
  2. Umyj i osusz szpinak, a następnie ułóż go na pieczywie. Dodaj trzy plastry wędzonego łososia.
  3. Wierzch kanapki przypraw szczyptą pieprzu. Na koniec skrop sokiem z cytryny.
  4. Całość posyp kiełkami, dodaj cebulę pokrojoną w krążki. Złóż obie połówki bajgla.