Bakłażan faszerowany mielonym mięsem z indyka

1


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
mielone mięso z indyka200 gramów
przecier pomidorowy2 łyżki
bakłażan1 sztuka
pieczarki10 sztuk
pomidor1 sztuka
żółty ser4 plastry
jogurt naturalny1 opakowanie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Bakłażana przekroić na pół, posypać solą i odstawić na 15 min. Po tym czasie wydrążyć miąższ.
Krok 2
Miąższ z bakłażana, pomidora pokrojonego w kostkę, mięso mielone z indyka i pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju. Następnie dodać przecier pomidorowy, bulion i przyprawy. Wlać jogurt i mieszać, aż odparuje nadmiar płynu i powstanie gęsty farsz.
Krok 3
Napełnić bakłażany farszem, przykryć serem i zapiekać przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec zmniejszyć temperaturę i piec przez kilka minut z termoobiegiem.
Autor: Grace w kuchniPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl