|
Składniki | ||
bakłażan | 2 sztuki | |
olej | 4 łyżki | |
Przyprawa Garam Masala Knorr | 2 łyżeczki | |
kolendra | 1 pęczek | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
orzechy włoskie | 0.5 szklanek | |
ząbek czosnku | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bakłażana umyj, osusz, przetnij wzdłuż na pół, natnij lekko miąższ i skrop olejem. |
Krok 2 |
Połóż na blaszce z piekarnika płaskim do dołu, zrób wykałaczką kilka dziurek w skórce bakłażana, posyp solą morską i piecz w 180 stopniach przez 30 minut. |
Krok 3 |
W tym czasie czosnek, zioła oraz orzechy posiekaj i wymieszaj w miseczce. |
Krok 4 |
Po upieczeniu odwróć i przełóż bakłażana na talerz, posyp przyprawą Knorr oraz mieszanką ziół i orzechów. Skrop olejem z pieczenia i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |