| |||||||||
| Składniki | ||
| bakłażan | 2 sztuki | |
| olej | 4 łyżki | |
| Przyprawa Garam Masala Knorr | 2 łyżeczki | |
| kolendra | 1 pęczek | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| orzechy włoskie | 0.5 szklanek | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bakłażana umyj, osusz, przetnij wzdłuż na pół, natnij lekko miąższ i skrop olejem. |
| Krok 2 |
| Połóż na blaszce z piekarnika płaskim do dołu, zrób wykałaczką kilka dziurek w skórce bakłażana, posyp solą morską i piecz w 180 stopniach przez 30 minut. |
| Krok 3 |
| W tym czasie czosnek, zioła oraz orzechy posiekaj i wymieszaj w miseczce. |
| Krok 4 |
| Po upieczeniu odwróć i przełóż bakłażana na talerz, posyp przyprawą Knorr oraz mieszanką ziół i orzechów. Skrop olejem z pieczenia i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |