Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami

7


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
bakłażan2 sztuki
olej4 łyżki
Przyprawa Garam Masala Knorr2 łyżeczki
kolendra1 pęczek
natka pietruszki1 pęczek
orzechy włoskie0.5 szklanek
ząbek czosnku2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Bakłażana umyj, osusz, przetnij wzdłuż na pół, natnij lekko miąższ i skrop olejem.
Krok 2
Połóż na blaszce z piekarnika płaskim do dołu, zrób wykałaczką kilka dziurek w skórce bakłażana, posyp solą morską i piecz w 180 stopniach przez 30 minut.
Krok 3
W tym czasie czosnek, zioła oraz orzechy posiekaj i wymieszaj w miseczce.
Krok 4
Po upieczeniu odwróć i przełóż bakłażana na talerz, posyp przyprawą Knorr oraz mieszanką ziół i orzechów. Skrop olejem z pieczenia i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl