|
Składniki | ||
bakłażan | 1 sztuka | |
ser feta | 150 gramów | |
jajka | 2 sztuki | |
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 1 sztuka | |
papryczka chili | 1 sztuka | |
gałązka bazylii | 4 sztuki | |
olej | ||
mąka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra). |
Krok 2 |
Bakłażana pokrój w plastry. |
Krok 3 |
Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. |
Krok 4 |
Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka. |
Krok 5 |
Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem. |
Autor: przepisy.pl |