Bakłażan w cieście

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bakłażan1 sztuka
ser feta150 gramów
jajka2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
papryczka chili1 sztuka
gałązka bazylii4 sztuki
olej
mąka
Przygotowanie
Krok 1
Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).
Krok 2
Bakłażana pokrój w plastry.
Krok 3
Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
Krok 4
Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.
Krok 5
Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl