Bakłażan w cieście
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bakłażan - 1 sztuka
  • ser feta - 150 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • gałązka bazylii - 4 sztuki
  • olej
  • mąka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra).
  2. Bakłażana pokrój w plastry.
  3. Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
  4. Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka.
  5. Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem.