| |||||||||
| Składniki | ||
| bakłażan | 1 sztuka | |
| ser feta | 150 gramów | |
| jajka | 2 sztuki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 1 sztuka | |
| papryczka chili | 1 sztuka | |
| gałązka bazylii | 4 sztuki | |
| olej | ||
| mąka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrusz ser, pokrój 4 gałązki bazylii. Dodaj posiekaną papryczkę chilli (możesz usunąć pestki, wtedy papryczka nie będzie aż tak ostra). |
| Krok 2 |
| Bakłażana pokrój w plastry. |
| Krok 3 |
| Roztrzep jajka i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. |
| Krok 4 |
| Panieruj bakłażana w kolejności: mąka, jajko, mąka. |
| Krok 5 |
| Następnie smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj na ciepło, posypanego serem. |
| Autor: przepisy.pl |