Bakłażan w sosie pomidorowym
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bakłażany - 2 sztuki
  • olej z oliwek - 50 mililitrów
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • pomidory pelatti z puszki - 1 słoik
  • cukier - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Umytego bakłażana pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Plastry podsmaż w bardzo małej ilości oliwy, na teflonowej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone bakłażany powinny być rumiane i miękkie.
  2. Usmażone bakłażany ułóż na talerzu.
  3. W międzyczasie pomieszaj Knorr Naturalnie smaczne z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos dopraw octem balsamicznym i odrobiną cukru. Tak przygotowanym sosem polej bakłażany.