Bakłażan w sosie pomidorowym

24


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bakłażany2 sztuki
olej z oliwek50 mililitrów
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr1 opakowanie
ocet balsamiczny2 łyżki
pomidory pelatti z puszki1 słoik
cukier1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Umytego bakłażana pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Plastry podsmaż w bardzo małej ilości oliwy, na teflonowej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone bakłażany powinny być rumiane i miękkie.
Krok 2
Usmażone bakłażany ułóż na talerzu.
Krok 3
W międzyczasie pomieszaj Knorr Naturalnie smaczne z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos dopraw octem balsamicznym i odrobiną cukru. Tak przygotowanym sosem polej bakłażany.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl