Bakłażan z grilla
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mały bakłażan - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • oliwa z oliwek - 8 łyżek
  • Oregano z Turcji Knorr - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • suszona papryka peperoncino - 1 łyżka
  • grzanki
  • starty parmezan

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój bakłażana w plastry o szerokości 1-1,5 centymetra. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na godzinę.
  2. Następnie odsącz na papierowym ręczniku.
  3. Upiecz na ruszcie.
  4. Upieczone, ale jeszcze ciepłe plastry dopraw do smaku peperoncino, oregano oraz sokiem z cytryny.
  5. Na koniec polej sporą ilością oliwy z oliwek.
  6. Podawaj na zimno z dodatkiem grzanek i świeżo startego parmezanu.