|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
pieprz | ||
pieczarki | 5 sztuk | |
sól | ||
oregano | 1 łyżeczka | |
parmezan | 100 gramów | |
natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
bakłażan | 4 sztuki | |
mięso mielone | 500 gramów | |
puszka pomidorów | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki. |
Krok 2 |
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory. |
Krok 3 |
Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek. |
Krok 4 |
Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. |
Autor: MartaS |