| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| pieczarki | 5 sztuk | |
| sól | ||
| oregano | 1 łyżeczka | |
| parmezan | 100 gramów | |
| natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
| bakłażan | 4 sztuki | |
| mięso mielone | 500 gramów | |
| puszka pomidorów | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki. |
| Krok 2 |
| Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory. |
| Krok 3 |
| Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek. |
| Krok 4 |
| Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Autor: MartaS |