Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami

0


Średnie


0 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz
pieczarki5 sztuk
sól
oregano1 łyżeczka
parmezan100 gramów
natka pietruszki1 łyżeczka
bakłażan4 sztuki
mięso mielone500 gramów
puszka pomidorów1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory.
Krok 3
Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek.
Krok 4
Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl