Bakłażany faszerowane mięsem i pieczarkami

Składniki:

  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz
  • pieczarki - 5 sztuk
  • sól
  • oregano - 1 łyżeczka
  • parmezan - 100 gramów
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • bakłażan - 4 sztuki
  • mięso mielone - 500 gramów
  • puszka pomidorów - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażany obierz rozetnij i wydrąż z pestki.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę następnie, podsmaż, dodaj mięso a po chwili pomidory.
  3. Duś 15 minut i dodaj przyprawy oraz posiekany czosnek.
  4. Wypełnij farszem bakłażany i obłóż plastrami oczyszczonych i obranych pieczarek. Posyp serem i natką, skrop oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni.