| |||||||||
| Składniki | ||
| bakłażany | 2 sztuki | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| bułka tarta | 3 łyżki | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| starty ser żółty | 3 łyżki | |
| oliwa z oliwek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bakłażany pokrój wzdłuż w plastry o grubości 1 centymetra, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Odstaw na kilka minut. |
| Krok 2 |
| Piecz przez 15 minut na naoliwionym ruszcie. |
| Krok 3 |
| W międzyczasie wymieszaj drobno posiekany czosnek z serem, bułką tartą i trzema łyżkami oliwy. |
| Krok 4 |
| Plastry bakłażana zdejmij z rusztu i posmaruj je panierką z serem po niegrillowanej stronie. |
| Krok 5 |
| Piecz je nadal - do momentu, gdy ser nabierze koloru. Podawaj gorące. |
| Autor: przepisy.pl |