Bakłażany z grilla
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bakłażany - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • starty ser żółty - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażany pokrój wzdłuż w plastry o grubości 1 centymetra, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Odstaw na kilka minut.
  2. Piecz przez 15 minut na naoliwionym ruszcie.
  3. W międzyczasie wymieszaj drobno posiekany czosnek z serem, bułką tartą i trzema łyżkami oliwy.
  4. Plastry bakłażana zdejmij z rusztu i posmaruj je panierką z serem po niegrillowanej stronie.
  5. Piecz je nadal - do momentu, gdy ser nabierze koloru. Podawaj gorące.