Bakłażany z grilla

12


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bakłażany2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
bułka tarta3 łyżki
ząbek czosnku3 sztuki
starty ser żółty3 łyżki
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Bakłażany pokrój wzdłuż w plastry o grubości 1 centymetra, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Odstaw na kilka minut.
Krok 2
Piecz przez 15 minut na naoliwionym ruszcie.
Krok 3
W międzyczasie wymieszaj drobno posiekany czosnek z serem, bułką tartą i trzema łyżkami oliwy.
Krok 4
Plastry bakłażana zdejmij z rusztu i posmaruj je panierką z serem po niegrillowanej stronie.
Krok 5
Piecz je nadal - do momentu, gdy ser nabierze koloru. Podawaj gorące.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl