|
Składniki | ||
bakłażany | 2 sztuki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
bułka tarta | 3 łyżki | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
starty ser żółty | 3 łyżki | |
oliwa z oliwek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bakłażany pokrój wzdłuż w plastry o grubości 1 centymetra, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Odstaw na kilka minut. |
Krok 2 |
Piecz przez 15 minut na naoliwionym ruszcie. |
Krok 3 |
W międzyczasie wymieszaj drobno posiekany czosnek z serem, bułką tartą i trzema łyżkami oliwy. |
Krok 4 |
Plastry bakłażana zdejmij z rusztu i posmaruj je panierką z serem po niegrillowanej stronie. |
Krok 5 |
Piecz je nadal - do momentu, gdy ser nabierze koloru. Podawaj gorące. |
Autor: przepisy.pl |