| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 4 sztuki | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| ogórki kiszone | 2 sztuki | |
| szynka | 20 dekagramów | |
| buraki | 4 sztuki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
| majonez | 3 łyżki | |
| marynowane pieczarki | 5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce). |
| Krok 2 |
| Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki. |
| Krok 4 |
| Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem. |
| Krok 5 |
| Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj. |
| Autor: tommy |