Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiec ciemny biszkopt według własnego przepisu. |
Krok 2 |
1 galaretkę cytrynową rozpuścić w szkl. wody,pozostałe 2 rozpuścić w 1/2l. wody i zostawić do wystygnięcia. |
Krok 3 |
Kasię utrzeć z żółtkami i pudrem cukrem. |
Krok 4 |
3 banany odłożyć resztę rozdrobnić na papkę i stopniowo dodawać do utartej masy. |
Krok 5 |
Wszystko dobrze utrzeć,wlać tężejącą galaretkę.. |
Krok 6 |
Wymieszać całość i wylać na biszkopt. |
Krok 7 |
Wstawić do lodówki i pozostawić do zastygnięcia. |
Krok 8 |
Na wierz pokroić w plastry banany skropić cytryną i poukładać na masę bananową. |
Krok 9 |
Zalać tężejącymi galaretkami. |
Krok 10 |
Wstawić na 2godziny do lodówki. |