BANANEK
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • żółtko - 3 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • banan - 1 kilogram
  • margaryna Kasia - 3 gramy

Sposób przygotowania:

  1. Upiec ciemny biszkopt według własnego przepisu.
  2. 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w szkl. wody,pozostałe 2 rozpuścić w 1/2l. wody i zostawić do wystygnięcia.
  3. Kasię utrzeć z żółtkami i pudrem cukrem.
  4. 3 banany odłożyć resztę rozdrobnić na papkę i stopniowo dodawać do utartej masy.
  5. Wszystko dobrze utrzeć,wlać tężejącą galaretkę..
  6. Wymieszać całość i wylać na biszkopt.
  7. Wstawić do lodówki i pozostawić do zastygnięcia.
  8. Na wierz pokroić w plastry banany skropić cytryną i poukładać na masę bananową.
  9. Zalać tężejącymi galaretkami.
  10. Wstawić na 2godziny do lodówki.