| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka utrzeć z cukrem, aż masa będzie gęsta i biała. Następnie przesiać obydwie mąki, kakao oraz proszek do pieczenia, wymieszać. |
| Krok 2 |
| Stopniowo dodawać do masy z jajek. |
| Krok 3 |
| Formę prostokątną wysmarować Kasią (tylko dno!) i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. |
| Krok 4 |
| Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30-35 minut. |
| Krok 5 |
| Twaróg z wiaderka utrzeć z cukrami. |
| Krok 6 |
| W drugim naczyniu ubić na sztywno kremówkę i śmietanfix-ami. |
| Krok 7 |
| Po ubiciu wmieszać delikatnie do sera. |
| Krok 8 |
| Banany obrać, pokroić w grubsze talarki, skropić sokiem z cytryny. |
| Krok 9 |
| Biszkopt posmarować lekko masą, ułożyć plasterki bananów, przykryć drugą warstwą masy, przykryć drugim biszkoptem. |
| Krok 10 |
| Wierzch lekko posmarować masą. |
| Krok 11 |
| Przygotować polewę: w rondelku rozpuścić Kasię, dodać 2 łyżki wody, 5 łyżek cukru i 4 łyżki kakao. |
| Krok 12 |
| Składniki gotować około 3 minut, wystudzić. Letnią polewą polać ciasto tworząc mozaikę, można dodać kilka plasterków bananów. |