Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka utrzeć z cukrem, aż masa będzie gęsta i biała. Następnie przesiać obydwie mąki, kakao oraz proszek do pieczenia, wymieszać. |
Krok 2 |
Stopniowo dodawać do masy z jajek. |
Krok 3 |
Formę prostokątną wysmarować Kasią (tylko dno!) i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. |
Krok 4 |
Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30-35 minut. |
Krok 5 |
Twaróg z wiaderka utrzeć z cukrami. |
Krok 6 |
W drugim naczyniu ubić na sztywno kremówkę i śmietanfix-ami. |
Krok 7 |
Po ubiciu wmieszać delikatnie do sera. |
Krok 8 |
Banany obrać, pokroić w grubsze talarki, skropić sokiem z cytryny. |
Krok 9 |
Biszkopt posmarować lekko masą, ułożyć plasterki bananów, przykryć drugą warstwą masy, przykryć drugim biszkoptem. |
Krok 10 |
Wierzch lekko posmarować masą. |
Krok 11 |
Przygotować polewę: w rondelku rozpuścić Kasię, dodać 2 łyżki wody, 5 łyżek cukru i 4 łyżki kakao. |
Krok 12 |
Składniki gotować około 3 minut, wystudzić. Letnią polewą polać ciasto tworząc mozaikę, można dodać kilka plasterków bananów. |