Bananowe ciasto
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 mililitrów
  • cukier - 250 mililitrów
  • jajko - 2 sztuki
  • banan - 4 sztuki
  • sok z cytryny - 12.5 mililitrów
  • mąka - 4 szklanki
  • cukier puder - 25 mililitrów
  • soda - 5 mililitrów
  • proszek do pieczenia - 4 łyżeczki
  • imbir - 5 mililitrów
  • sól - 2 mililitry
  • cynamon - 5 mililitrów
  • mleko - 400 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Należy zmieszać wszystkie składniki, oczywiście z bananów trzeba zrobić ala pure.
  2. Miksować do wymieszania się składników i na koniec dodać ubitą pianę.
  3. Piec 40 minut na 180 C.
  4. Ciasto należy odstawić na dwa dni, jest smaczniejsze ...ale świeży, cieplutki wyjęty z piekarnika też jest pycha.