Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: białka ubijamy, dodajemy cukier, po jednym żółtku. |
Krok 2 |
Zmniejszamy obroty na najmniejsze, dodając powoli mąkę wymieszaną z proszkiem. |
Krok 3 |
Na końcu wlewamy wodę. |
Krok 4 |
Upiec. |
Krok 5 |
Cukier puder, Kasię i żółtka razem utrzeć. |
Krok 6 |
Do tego dodać zmiksowane banany (70 dag) i tężejącą żółtą galaretkę rozpuszczoną w szklance wody. |
Krok 7 |
Masę wyłożyć na biszkopt. |
Krok 8 |
Pozostałe banany pokroić i zalać galaretką pomarańczową rozrobioną wg przepisu. |
Krok 9 |
Ubić trzy białka z cukrami waniliowymi i dodać tężejącą galaretkę zieloną rozpuszczoną w szklance wody. |
Krok 10 |
Wylać na ciasto. |
Krok 11 |
Ciasto zalać czerwoną galaretką rozrobioną w 0,5 l wody. |
Krok 12 |
Można ozdobić owocami według upodobań. |