|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
mąka | 2 szklanki | |
cukier | 0.75 szklanek | |
jajko | 2 sztuki | |
banan | 4 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
soda | 1 łyżeczka | |
mleko | 5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Banany obierz, pokrój na kawałki i rozgnieć dokładnie widelcem. |
Krok 2 |
Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
Mleko zagotuj. |
Krok 4 |
Do gorącego wsyp sodę, zamieszaj i wystudź. |
Krok 5 |
Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając stopniowo po jednym jajku. |
Krok 6 |
Ciągle ucierając, dodaj mąkę, banany i sodę z mlekiem. |
Krok 7 |
Formę keksową o wymiarach ok. 30 x 10 cm wysmaruj Kasią i oprósz bułką tartą. |
Krok 8 |
Włóż masę bananową i piecz w 180 st. C około 50 minut. |
Autor: MojeCiasto.pl |