Bananowiec

14


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
mąka2 szklanki
cukier0.75 szklanek
jajko2 sztuki
banan4 sztuki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
soda1 łyżeczka
mleko5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Banany obierz, pokrój na kawałki i rozgnieć dokładnie widelcem.
Krok 2
Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Mleko zagotuj.
Krok 4
Do gorącego wsyp sodę, zamieszaj i wystudź.
Krok 5
Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając stopniowo po jednym jajku.
Krok 6
Ciągle ucierając, dodaj mąkę, banany i sodę z mlekiem.
Krok 7
Formę keksową o wymiarach ok. 30 x 10 cm wysmaruj Kasią i oprósz bułką tartą.
Krok 8
Włóż masę bananową i piecz w 180 st. C około 50 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl