| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
| mąka | 2 szklanki | |
| cukier | 0.75 szklanek | |
| jajko | 2 sztuki | |
| banan | 4 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| soda | 1 łyżeczka | |
| mleko | 5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Banany obierz, pokrój na kawałki i rozgnieć dokładnie widelcem. |
| Krok 2 |
| Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Mleko zagotuj. |
| Krok 4 |
| Do gorącego wsyp sodę, zamieszaj i wystudź. |
| Krok 5 |
| Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając stopniowo po jednym jajku. |
| Krok 6 |
| Ciągle ucierając, dodaj mąkę, banany i sodę z mlekiem. |
| Krok 7 |
| Formę keksową o wymiarach ok. 30 x 10 cm wysmaruj Kasią i oprósz bułką tartą. |
| Krok 8 |
| Włóż masę bananową i piecz w 180 st. C około 50 minut. |
| Autor: MojeCiasto.pl |