| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka (całe) ubić z cukrem na biała masę. Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Kasię roztopić, a po ostudzeniu dodawać do masy delikatnie mieszając. |
| Krok 3 |
| Ciasto podzielić w proporcji 2:1. Wlać do formy (ja używam tortownicy z kominkiem) 2/3 ciasta, na niej ułożyć jabłka pocięte w plasterki (oczywiście wcześniej obieramy i usuwamy gniazda nasienne). |
| Krok 4 |
| Na warstwę jabłek układamy pokrojone w plasterki banany (można dać więcej niż 2 jak ktoś jest fanem bananowych smaków). |
| Krok 5 |
| Na owoce wylewamy pozostałą 1/3 ciasta tak, aby dokładnie przykryło banany. Całość można posypać wiórkami kokosowymi. |
| Krok 6 |
| Piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni. |