Bananowo-jabłkowe cudo

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia175 gramów
cukier1 szklanka
mąka1.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
jabłko2 sztuki
banany2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Jajka (całe) ubić z cukrem na biała masę. Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Kasię roztopić, a po ostudzeniu dodawać do masy delikatnie mieszając.
Krok 3
Ciasto podzielić w proporcji 2:1. Wlać do formy (ja używam tortownicy z kominkiem) 2/3 ciasta, na niej ułożyć jabłka pocięte w plasterki (oczywiście wcześniej obieramy i usuwamy gniazda nasienne).
Krok 4
Na warstwę jabłek układamy pokrojone w plasterki banany (można dać więcej niż 2 jak ktoś jest fanem bananowych smaków).
Krok 5
Na owoce wylewamy pozostałą 1/3 ciasta tak, aby dokładnie przykryło banany. Całość można posypać wiórkami kokosowymi.
Krok 6
Piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl