Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka (całe) ubić z cukrem na biała masę. Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Kasię roztopić, a po ostudzeniu dodawać do masy delikatnie mieszając. |
Krok 3 |
Ciasto podzielić w proporcji 2:1. Wlać do formy (ja używam tortownicy z kominkiem) 2/3 ciasta, na niej ułożyć jabłka pocięte w plasterki (oczywiście wcześniej obieramy i usuwamy gniazda nasienne). |
Krok 4 |
Na warstwę jabłek układamy pokrojone w plasterki banany (można dać więcej niż 2 jak ktoś jest fanem bananowych smaków). |
Krok 5 |
Na owoce wylewamy pozostałą 1/3 ciasta tak, aby dokładnie przykryło banany. Całość można posypać wiórkami kokosowymi. |
Krok 6 |
Piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni. |