| |||||||||
| Składniki | ||
| herbatniki kakaowe | 2 opakowania | |
| krakersy | 1 opakowanie | |
| budyń bananowy | 1 opakowanie | |
| mleko | 1.5 szklanek | |
| cukier | 4 łyżki | |
| cukier puder | 2 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
| kremówka | 800 mililitrów | |
| zagotowanego mleka skondensowanego | 0.5 opakowań | |
| czekolada | 30 gramów | |
| wiórki kokosowe | 1 garść |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotować budyń z cukrem i wystudzony utrzeć z Kasią. |
| Krok 2 |
| Na prostokątnej blaszce ułożyć ciastka kakaowe i posmarować kremem bananowym. |
| Krok 3 |
| Na warstwie kremu ułożyć krakersy. |
| Krok 4 |
| Ubić 3/4 kremówki i dodać masę krówkową. |
| Krok 5 |
| Posmarować tym krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów na tę masę. |
| Krok 6 |
| Ubić resztę kremówki z 2 łyżkami cukru pudru i posmarować wierzch ciasta. |
| Krok 7 |
| Posypać wiórkami i czekoladą! |
| Krok 8 |
| Schłodzić przez noc w lodowce! Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |