Bananowy 3 Bit

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
herbatniki kakaowe2 opakowania
krakersy1 opakowanie
budyń bananowy1 opakowanie
mleko1.5 szklanek
cukier4 łyżki
cukier puder2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
kremówka800 mililitrów
zagotowanego mleka skondensowanego0.5 opakowań
czekolada30 gramów
wiórki kokosowe1 garść
Przygotowanie
Krok 1
Ugotować budyń z cukrem i wystudzony utrzeć z Kasią.
Krok 2
Na prostokątnej blaszce ułożyć ciastka kakaowe i posmarować kremem bananowym.
Krok 3
Na warstwie kremu ułożyć krakersy.
Krok 4
Ubić 3/4 kremówki i dodać masę krówkową.
Krok 5
Posmarować tym krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów na tę masę.
Krok 6
Ubić resztę kremówki z 2 łyżkami cukru pudru i posmarować wierzch ciasta.
Krok 7
Posypać wiórkami i czekoladą!
Krok 8
Schłodzić przez noc w lodowce! Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl