|
Składniki | ||
herbatniki kakaowe | 2 opakowania | |
krakersy | 1 opakowanie | |
budyń bananowy | 1 opakowanie | |
mleko | 1.5 szklanek | |
cukier | 4 łyżki | |
cukier puder | 2 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
kremówka | 800 mililitrów | |
zagotowanego mleka skondensowanego | 0.5 opakowań | |
czekolada | 30 gramów | |
wiórki kokosowe | 1 garść |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotować budyń z cukrem i wystudzony utrzeć z Kasią. |
Krok 2 |
Na prostokątnej blaszce ułożyć ciastka kakaowe i posmarować kremem bananowym. |
Krok 3 |
Na warstwie kremu ułożyć krakersy. |
Krok 4 |
Ubić 3/4 kremówki i dodać masę krówkową. |
Krok 5 |
Posmarować tym krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów na tę masę. |
Krok 6 |
Ubić resztę kremówki z 2 łyżkami cukru pudru i posmarować wierzch ciasta. |
Krok 7 |
Posypać wiórkami i czekoladą! |
Krok 8 |
Schłodzić przez noc w lodowce! Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |