Bananowy 3 Bit
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • herbatniki kakaowe - 2 opakowania
  • krakersy - 1 opakowanie
  • budyń bananowy - 1 opakowanie
  • mleko - 1.5 szklanek
  • cukier - 4 łyżki
  • cukier puder - 2 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • kremówka - 800 mililitrów
  • zagotowanego mleka skondensowanego - 0.5 opakowań
  • czekolada - 30 gramów
  • wiórki kokosowe - 1 garść

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować budyń z cukrem i wystudzony utrzeć z Kasią.
  2. Na prostokątnej blaszce ułożyć ciastka kakaowe i posmarować kremem bananowym.
  3. Na warstwie kremu ułożyć krakersy.
  4. Ubić 3/4 kremówki i dodać masę krówkową.
  5. Posmarować tym krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów na tę masę.
  6. Ubić resztę kremówki z 2 łyżkami cukru pudru i posmarować wierzch ciasta.
  7. Posypać wiórkami i czekoladą!
  8. Schłodzić przez noc w lodowce! Smacznego!