Bananowy uśmiech

26


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia170 gramów
cukier puder1 szklanka
banan1 sztuka
jajko4 sztuki
śmietana6 łyżek
cukier waniliowy1 opakowanie
mak suchy2 łyżki
sól1 szczypta
mąka2 szklanki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier6 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Kasię, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć mikserem, aż masa stanie się gładka.
Krok 2
Do masy kolejno dodawać żółtka. Z białek ubić pianę.
Krok 3
Połączyć masę z mąką i pianą z białek.
Krok 4
Gdy składniki się połączą dodać pokrojonego w kawałki banana i mak. Wymieszać.
Krok 5
Wysmarować Kasią ścianki tortownicy o średnicy 25 cm, obsypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec 50 minut. Wbić w środek ciasta patyczek do robienia szaszłyków – jeśli po wyjęciu jest suchy, ciasto jest gotowe. Polać lukrem i posypać makiem lub posypać cukrem pudrem.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl