Banany z posypką migdałową

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
miód1 łyżka
masło0.5 łyżek
płatki migdałowe 1 łyżka
słodka papryka1 szczypta
banany2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia.
Krok 3
Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej.
Krok 4
Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 5
Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl