| |||||||||
| Składniki | ||
| miód | 1 łyżka | |
| masło | 0.5 łyżek | |
| płatki migdałowe | 1 łyżka | |
| słodka papryka | 1 szczypta | |
| banany | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki. |
| Krok 2 |
| Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia. |
| Krok 3 |
| Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej. |
| Krok 4 |
| Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor. |
| Krok 5 |
| Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
| Autor: pasibrzuch |