|
Składniki | ||
miód | 1 łyżka | |
masło | 0.5 łyżek | |
płatki migdałowe | 1 łyżka | |
słodka papryka | 1 szczypta | |
banany | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki. |
Krok 2 |
Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia. |
Krok 3 |
Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej. |
Krok 4 |
Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor. |
Krok 5 |
Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
Autor: pasibrzuch |