PRZEPISY.PL

Baranina duszona

  • 0
  • 6
  • Trudne
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula3 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • masło3 łyżki
  • baranina1 kg
  • twaróg1 szklanka
      • Krok 1

        Mięso pokrój w dość dużą kostkę, włóż do rondla, posól, zalej wodą tak, aby zakryła całe mięso. Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.
      • Krok 2

        Odcedź mięso, wymieszaj z twarogiem, a następnie zarumień na maśle.
      • Krok 3

        Dodaj pokrojoną cebulę oraz wywar w którym gotowało się mięso. Posyp solą i pieprzem. Duś na wolnym ogniu do miękkości.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      320
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      29
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      14
      osób dodało do Mniamlisty
      90''
      4
      Łatwe
      41
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe