Baranina madras
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • baranina - 500 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 75 gramów
  • garam masala - 2 łyżeczki
  • Chili z Indii Knorr - 1 łyżeczka
  • kardamon - 3 ziarna
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • tłuszcz do smażenia - 50 gramów
  • woda - 0.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść mięso z tłuszczu i pokrój w małą kostkę. Zrumień na tłuszczu i przełóż do rondla.
  2. Pokrój cebulę w plastry. Na tym samym tłuszczu smaż przez 4 minuty cebulę z garam masalą i chilli. Często mieszaj.
  3. Dodaj cebulę z przyprawami do mięsa, dorzuć koncentrat pomidorowy z pokruszonym kardamonem, dolej 0,5 litra wody. Wrzuć Esencję do duszonych mięs Knorr, dobrze wymieszaj i duś przez 30 minut.
  4. Następnie wyciśnij sok z połowy cytryny i gotuj jeszcze przez 15 minut, często mieszając. Danie podawaj na ciepło z ryżem.