Baranina po myśliwsku

1


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
udziec barani800 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżki
wędzony boczek50 gramów
śmietana kwaśna150 mililitrów
pietruszka1 sztuka
marchew1 sztuka
liść laurowy2 sztuki
pieprz w ziarenkach1 łyżka
skórka z 1 cytryny
sok z 1 cytryny
ocet3 łyżki
smalec1 łyżka
olej100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w plastry. Ocet połącz z olejem i sokiem z cytryny. Dodaj liść laurowy, pieprz, skórkę cytrynową oraz Przyprawę do wieprzowiny Knorr.
Krok 2
Po tym czasie wyjmij baraninę i nadziej ją paskami z boczku.
Krok 3
Całość włóż do żaroodpornego naczynia i zalej roztopionym smalcem oraz marynatą.
Krok 4
Piecz w piekarniku, co jakiś czas podlewając wytwarzającym się sokiem. Gdy mięso zrobi się miękkie, polej je śmietaną i odstaw jeszcze na kilka chwil do piekarnika.
Krok 5
Gotową marynatą natrzyj udziec i odstaw na 3 dni.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl