Bardzo łatwa kapusta

1


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
kapusta biała0.5 sztuk
kapusta kiszona1 kilogram
wieprzowina łopatka0.5 kilogramów
cebula1 sztuka
sól0.5 łyżek
pieprz1 łyżeczka
liść laurowy1 sztuka
ziele angielskie5 sztuk
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.
Krok 2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.
Krok 3
Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl