| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta biała | 0.5 sztuk | |
| kapusta kiszona | 1 kilogram | |
| wieprzowina łopatka | 0.5 kilogramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| sól | 0.5 łyżek | |
| pieprz | 1 łyżeczka | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 5 sztuk | |
| Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą. |
| Krok 3 |
| Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |