|
Składniki | ||
kapusta biała | 0.5 sztuk | |
kapusta kiszona | 1 kilogram | |
wieprzowina łopatka | 0.5 kilogramów | |
cebula | 1 sztuka | |
sól | 0.5 łyżek | |
pieprz | 1 łyżeczka | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 5 sztuk | |
Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty. |
Krok 2 |
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą. |
Krok 3 |
Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |