Bardzo łatwa kapusta
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta biała - 0.5 sztuk
  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • wieprzowina łopatka - 0.5 kilogramów
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 0.5 łyżek
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.
  2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.
  3. Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.