Barszcz biały a la krupnik
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biała kiełbasa - 2 sztuki
  • Barszcz biały Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki pokrojone w plastry i podsmażone - 5 sztuk
  • ugotowana kasza jęczmienna - 15 dekagramów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 sztuki
  • chrzan - 1 łyżka
  • śmietana 12% - 5 łyżek
  • woda - 750 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Podgotuj kiełbasy w 650 mililitrach wody z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
  2. Następnie wyjmij je, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę.
  3. Rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj.
  4. Dodaj ugotowaną kaszę jęczmienną, lekko podsmażone pieczarki oraz chrzan i ponownie zagotuj.
  5. Na końcu dodaj śmietanę i podawaj.