| |||||||||
| Składniki | ||
| biała kiełbasa | 2 sztuki | |
| Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
| pieczarki pokrojone w plastry i podsmażone | 5 sztuk | |
| ugotowana kasza jęczmienna | 15 dekagramów | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 4 sztuki | |
| chrzan | 1 łyżka | |
| śmietana 12% | 5 łyżek | |
| woda | 750 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podgotuj kiełbasy w 650 mililitrach wody z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. |
| Krok 2 |
| Następnie wyjmij je, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę. |
| Krok 3 |
| Rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj. |
| Krok 4 |
| Dodaj ugotowaną kaszę jęczmienną, lekko podsmażone pieczarki oraz chrzan i ponownie zagotuj. |
| Krok 5 |
| Na końcu dodaj śmietanę i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |