|
Składniki | ||
biała kiełbasa | 2 sztuki | |
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
pieczarki pokrojone w plastry i podsmażone | 5 sztuk | |
ugotowana kasza jęczmienna | 15 dekagramów | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 4 sztuki | |
chrzan | 1 łyżka | |
śmietana 12% | 5 łyżek | |
woda | 750 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podgotuj kiełbasy w 650 mililitrach wody z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. |
Krok 2 |
Następnie wyjmij je, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę. |
Krok 3 |
Rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj. |
Krok 4 |
Dodaj ugotowaną kaszę jęczmienną, lekko podsmażone pieczarki oraz chrzan i ponownie zagotuj. |
Krok 5 |
Na końcu dodaj śmietanę i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |