Barszcz biały a la krupnik

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
biała kiełbasa2 sztuki
Barszcz biały Knorr1 opakowanie
pieczarki pokrojone w plastry i podsmażone5 sztuk
ugotowana kasza jęczmienna15 dekagramów
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 sztuki
chrzan1 łyżka
śmietana 12%5 łyżek
woda750 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Podgotuj kiełbasy w 650 mililitrach wody z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Krok 2
Następnie wyjmij je, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę.
Krok 3
Rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj.
Krok 4
Dodaj ugotowaną kaszę jęczmienną, lekko podsmażone pieczarki oraz chrzan i ponownie zagotuj.
Krok 5
Na końcu dodaj śmietanę i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl