Barszcz biały Wielkanocny
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa biała surowa - 4 sztuki
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • Żurek szlachetny z chrzanem Knorr - 1 opakowanie
  • chrzan ze słoika - 1 łyżka
  • jajka - 4 sztuki
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • śmietana kremowa - 100 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Gotuj wywar na włoszczyźnie razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, aż ziemniaki będą gotowe, po czym usuń włoszczyznę. Kiełbasę sparz przez minutę.
  2. Po wyciągnięciu z rosołu, kiełbasę pokrój w plastry i dodaj z powrotem do zupy.
  3. Dodaj do garnka zawartość opakowania Żurek Szlachetny Knorr wraz z chrzanem i gotuj kolejne 10 minut.
  4. Na koniec gotowania dodaj pieprz, majeranek i śmietanę. Podawaj żurek z jajkiem rozkrojonym w ćwiartkę.