Barszcz biały z kotlecikami z jajek

69


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
plasterki szynki lub wędzonej kiełbasy4 plastry
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr1 opakowanie
świeża lub mrożona włoszczyzna pokrojona w paski200 gramów
ugotowany ziemniak1 sztuka
jajka ugotowane na twardo3 sztuki
surowe jajko1 sztuka
bułka tarta2 łyżki
gałka muszkatołowa1 szczypta
olej2 łyżki
sól2 szczypty
woda750 mililitrów
natka pietruszki1 garść
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój w kostkę ugotowane jaja i szynkę. Dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej oraz gałkę muszkatołową.
Krok 2
Dopraw masę odrobiną soli, delikatnie wymieszaj, uformuj 6 pulpetów.
Krok 3
Obtocz je następnie w pozostałej bułce tartej i obsmaż na złoty kolor.
Krok 4
Zagotuj 750 mililitrów wody. Pokrój ziemniaka i dodaj go wraz z włoszczyzną, do gotującej się wody.
Krok 5
Następnie wsyp zawartość torebki Barszczu białego Knorr i gotuj całość przez około 5 minut.
Krok 6
Na koniec zalej pulpeciki gorącym barszczem i udekoruj posiekaną natką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl