Barszcz biały z grzankami i kiełbasą

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pętko białej kiełbasy1 unit
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr1 opakowanie
kromki chleba2 sztuki
woda lub bulion750 mililitrów
śmietana 18%0.5 szklanek
masło2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.
Krok 3
Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl