Barszcz biały z grzankami i kiełbasą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pętko białej kiełbasy - 1 unit
  • Barszcz biały Knorr - 1 opakowanie
  • kromki chleba - 2 sztuki
  • woda lub bulion - 750 mililitrów
  • śmietana 18% - 0.5 szklanek
  • masło - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.
  2. Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut.
  3. Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem.