|
Składniki | ||
pętko białej kiełbasy | 1 unit | |
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
kromki chleba | 2 sztuki | |
woda lub bulion | 750 mililitrów | |
śmietana 18% | 0.5 szklanek | |
masło | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr. |
Krok 2 |
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Jeśli chcesz, by barszcz nabrał jeszcze lepszego smaku, możesz zamiast kiełbasy dodać wędzonej szynki. Zupę dopraw śmietaną i gotuj 5 minut. |
Krok 3 |
Chleb wraz ze skórką pokrój w dużą kostkę i usmaż na maśle, aż będzie złocisty i chrupiący. Podawaj z barszczem. |
Autor: Piotr Murawski |