Barszcz czerwony à la grzaniec
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewki - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 opakowanie
  • średniej wielkości cebule - 2 sztuki
  • seler - 0.25 sztuk
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • świeży imbir - mały kawałek - 1 sztuka
  • gwiazdka anyżu - 1 sztuka
  • Goździki z Indonezji Knorr - 2 sztuki
  • kawałek cynamonu - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 sztuki
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • miód
  • zimna woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz warzywa, zalej około 1 litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy, imbir i ugotuj warzywny wywar na wolnym ogniu.
  2. Przecedź wywar przez sito, dodaj Barszcz czerwony Knorr i dokładnie wymieszaj.
  3. Dopraw zupę do smaku sokiem i skórką z cytryny, startym imbirem oraz miodem. Podawaj.