Barszcz czerwony wigilijny

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
włoszczyzna0.5 pęczków
grzyby suszone 8 gramów
liść laurowy2 sztuki
ziele angielskie4 ziarna
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj litr wody z rozdrobnioną włoszczyzną. Dodaj przyprawy oraz suszone grzyby i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. Następnie odcedź wywar.
Krok 2
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr.
Krok 3
Pokrój grzyby w cienkie paseczki i dodaj je do barszczu, następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Zupa jest gotowa do podawania.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl