Barszcz czerwony wigilijny
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • włoszczyzna - 0.5 pęczków
  • grzyby suszone - 8 gramów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj litr wody z rozdrobnioną włoszczyzną. Dodaj przyprawy oraz suszone grzyby i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. Następnie odcedź wywar.
  2. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr.
  3. Pokrój grzyby w cienkie paseczki i dodaj je do barszczu, następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Zupa jest gotowa do podawania.