Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

95


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
biała fasolka z puszki lub wcześniej ugotowana100 gramów
ziemniaki3 sztuki
włoszczyzna1 pęczek
śmietana 18%100 mililitrów
porcja rosołowa1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.
Krok 2
Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.
Krok 3
Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl