| |||||||||
| Składniki | ||
| Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
| biała fasolka z puszki lub wcześniej ugotowana | 100 gramów | |
| ziemniaki | 3 sztuki | |
| włoszczyzna | 1 pęczek | |
| śmietana 18% | 100 mililitrów | |
| porcja rosołowa | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju. |
| Krok 2 |
| Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę. |
| Krok 3 |
| Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną. |
| Autor: przepisy.pl |