Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • biała fasolka z puszki lub wcześniej ugotowana - 100 gramów
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • porcja rosołowa - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.
  2. Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.
  3. Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.