Barszcz czerwony z grzybami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • suszone grzyby - 10 sztuk
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 opakowanie
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • woda-wrzątek

Sposób przygotowania:

  1. Umyj grzyby, zalej ciepłą wodą i odstaw na 3-4 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.
  2. Ostudź ugotowane grzyby i pokrój je w drobne paski.
  3. Dopełnij wrzątkiem wodę pozostałą z gotowania grzybów do pojemności 750 ml i wymieszaj z opakowaniem Barszczu czerwonego Knorr.
  4. Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy.
  5. Na koniec dodaj do barszczu pokrojone grzyby, po czym gotuj jeszcze przez około 3 minuty i podawaj.