| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj barszcz czerwony: umyj i obierz warzywa. Następnie zalej około 1 litrem zimnej wody. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i na wolnym ogniu ugotuj warzywny wywar. |
| Krok 2 |
| Przecedź wywar przez sito, po czym rozgnieć czosnek. Jabłka przekrój na ćwiartki. Dodaj do wywaru.
|
| Krok 3 |
| Wsyp majeranek oraz Barszcz czerwony Knorr i dokładnie wymieszaj. Dopraw zupę do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem. |
| Krok 4 |
| Przygotuj farsz do pasztecików: suszone jabłka pokrój na małe kawałki. Obierz i zetrzyj na tarce imbir i dołóż go do jabłek.
|
| Krok 5 |
| Rozmroź ciasto francuskie, pokrój je na kwadraty o boku 5 centymetrów, następnie lekko rozwałkuj. Roztrzep jajko i posmaruj nim kwadraty z ciasta. |
| Krok 6 |
| Na środku każdego kwadratu ułóż przygotowany farsz. Złóż razem do góry rogi kwadratów i zakręć końcówki, zlepiając je ze sobą. Całość posmaruj resztą jajka i piecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 20 minut. Gotowe paszteciki podawaj do gorącego barszczu, na oddzielnym talerzyku. Przed podaniem usuń z barszczu kawałki jabłek. |