Barszcz czerwony z kurczakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • udko z kurczaka - 1 sztuka
  • śmietana - 100 mililitrów
  • olej do smażenia - 2 łyżki
  • woda - 800 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.
  2. W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
  3. Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.