|
Składniki | ||
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
ziemniaki | 3 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
udko z kurczaka | 1 sztuka | |
śmietana | 100 mililitrów | |
olej do smażenia | 2 łyżki | |
woda | 800 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę. |
Krok 2 |
W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. |
Krok 3 |
Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. |
Autor: przepisy.pl |