| |||||||||
| Składniki | ||
| Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
| ziemniaki | 3 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| udko z kurczaka | 1 sztuka | |
| śmietana | 100 mililitrów | |
| olej do smażenia | 2 łyżki | |
| woda | 800 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę. |
| Krok 2 |
| W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. |
| Krok 3 |
| Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. |
| Autor: przepisy.pl |