Barszcz czerwony z kurczakiem

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
ziemniaki3 sztuki
cebula1 sztuka
udko z kurczaka1 sztuka
śmietana100 mililitrów
olej do smażenia2 łyżki
woda800 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl