Barszcz czerwony z owocami

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
włoszczyzna0.5 pęczków
jabłko1 sztuka
gruszka1 sztuka
skórka z jednej pomarańczy
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 ziarna
cukier1 łyżeczka
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.
Krok 2
Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną.
Krok 3
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl