Barszcz czerwony z owocami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • włoszczyzna - 0.5 pęczków
  • jabłko - 1 sztuka
  • gruszka - 1 sztuka
  • skórka z jednej pomarańczy
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • cukier - 1 łyżeczka
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.
  2. Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną.
  3. Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
  4. Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier.