|
Składniki | ||
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
włoszczyzna | 0.5 pęczków | |
jabłko | 1 sztuka | |
gruszka | 1 sztuka | |
skórka z jednej pomarańczy | ||
liść laurowy | 2 sztuki | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
cukier | 1 łyżeczka | |
woda | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion. |
Krok 2 |
Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną. |
Krok 3 |
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier. |
Autor: przepisy.pl |