| |||||||||
| Składniki | ||
| Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
| włoszczyzna | 0.5 pęczków | |
| jabłko | 1 sztuka | |
| gruszka | 1 sztuka | |
| skórka z jednej pomarańczy | ||
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| cukier | 1 łyżeczka | |
| woda | 1 litr |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion. |
| Krok 2 |
| Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną. |
| Krok 3 |
| Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier. |
| Autor: przepisy.pl |