|
Składniki | ||
buraki | 1 kilogram | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka | |
cebula | 200 gramów | |
suszone grzyby | 200 gramów | |
woda | 200 mililitrów | |
sok z kiszonych buraków | 500 mililitrów | |
seler | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
marchew | 2 sztuki | |
mąka pszenna | 400 gramów | |
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 50 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój buraki, ugotuj razem z z marchewką, pietruszką, selerem. |
Krok 2 |
Uszka: Przygotuj ciasto jak na pierogi, ale bardziej miękkie. Pokrój w kwadraty. Nakładaj na nie farsz ze zmielonych, gotowanych grzybów okraszonych cebulką smażoną na Ramie. Przygotowane uszka wrzucaj na wrzątek. |
Krok 3 |
Po ugotowaniu odcedź, dodaj pół litra soku z kiszonych buraków (kisić tydzień wcześniej) oraz rozpuszczony w szklance wrzącej wody bulion Knorr. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając. |
Autor: przepisy.pl |