Barszcz czerwony z uszkami

15


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
buraki1 kilogram
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
cebula200 gramów
suszone grzyby200 gramów
woda200 mililitrów
sok z kiszonych buraków500 mililitrów
seler1 sztuka
pietruszka1 sztuka
marchew2 sztuki
mąka pszenna400 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój buraki, ugotuj razem z z marchewką, pietruszką, selerem.
Krok 2
Uszka: Przygotuj ciasto jak na pierogi, ale bardziej miękkie. Pokrój w kwadraty. Nakładaj na nie farsz ze zmielonych, gotowanych grzybów okraszonych cebulką smażoną na Ramie. Przygotowane uszka wrzucaj na wrzątek.
Krok 3
Po ugotowaniu odcedź, dodaj pół litra soku z kiszonych buraków (kisić tydzień wcześniej) oraz rozpuszczony w szklance wrzącej wody bulion Knorr. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl