Barszcz czerwony warzywami i fasolą

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
udko z kurczaka1 sztuka
burak czerwony2 sztuki
marchew2 sztuki
pietruszka1 sztuka
por1 sztuka
seler1 sztuka
ziemniak2 sztuki
fasola biała Jaś1 szklanka
liść laurowy3 sztuki
ziele angielskie mielone1 łyżeczka
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr2 łyżki
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Udko dobrze umyć włożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, dorzucić fasolę i gotować do jej miękkości.
Krok 2
Marchew, pietruszkę,seler i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, por pokorić w talarki a ziemniaki w kostkę, wrzucić do zupy. Doprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym oraz wrzucić bulion grzybowy, gotować ok. 15-20 minut
Krok 3
Udko z kurczaka wyjąć z zupy, obrać z mięska, drobno je pokroić i z powrotem wrzucić.Dodać barszcz czerwony (smak będzie bardziej intensywny). Śmietanę zahartować, tzn najpierw w szklance wymieszać śmietanę z 1 nalewką zupy i dopiero wlać do garnka.
Autor: Islander85Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl