Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • włoszczyzna - 0.5 pęczków
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • śmietana 18% - 3 łyżki
  • świeży koperek - 0.5 pęczków
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój włoszczyznę w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1 cm, dodaj je wraz przyprawami do wywaru warzywnego. Całość gotuj, aż ziemniaki zmiękną.
  3. Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę.
  4. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
  5. Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.