|
Składniki | ||
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
włoszczyzna | 0.5 pęczków | |
ziemniaki | 3 sztuki | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
śmietana 18% | 3 łyżki | |
świeży koperek | 0.5 pęczków | |
woda | 1.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój włoszczyznę w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. |
Krok 2 |
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1 cm, dodaj je wraz przyprawami do wywaru warzywnego. Całość gotuj, aż ziemniaki zmiękną. |
Krok 3 |
Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę. |
Krok 4 |
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Zupę podawaj z posiekanym koperkiem. |
Autor: przepisy.pl |