Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

13


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
włoszczyzna0.5 pęczków
ziemniaki3 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 ziarna
śmietana 18%3 łyżki
świeży koperek0.5 pęczków
woda1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój włoszczyznę w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1 cm, dodaj je wraz przyprawami do wywaru warzywnego. Całość gotuj, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 3
Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę.
Krok 4
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl