| |||||||||
| Składniki | ||
| Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
| włoszczyzna | 0.5 pęczków | |
| ziemniaki | 3 sztuki | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| śmietana 18% | 3 łyżki | |
| świeży koperek | 0.5 pęczków | |
| woda | 1.5 litrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój włoszczyznę w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1 cm, dodaj je wraz przyprawami do wywaru warzywnego. Całość gotuj, aż ziemniaki zmiękną. |
| Krok 3 |
| Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę. |
| Krok 4 |
| Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Zupę podawaj z posiekanym koperkiem. |
| Autor: przepisy.pl |