Barszcz czerwony zabielany
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • włoszczyzna - 0.5 pęczków
  • wędzonka - 150 gramów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • śmietana 18% - 3 łyżki
  • świeży koperek - 0.5 pęczków
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody i zagotuj. Dodaj wędzonkę oraz przyprawy i gotuj wywar na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie przecedź zupę.
  2. Wędzonkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
  3. Śmietanę przełóż do miseczki. Wlej do niej niewielką ilość barszczu i wymieszaj. Czynność powtórz, aż śmietana nabierze temperatury zupy. Następnie przelej śmietanę do barszczu i wymieszaj. Dzięki temu zupa będzie bardziej kremowa.
  4. Barszcz podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.