Barszcz czerwony
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • buraki - 1 kilogram
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • średni seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • kwaśne jabłka - 0.5 kilogramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • miód - 2 łyżki
  • świeży imbir - mały kawałek

Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
  2. Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku.
  3. Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka.
  4. Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia.
  5. Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem.