|
Składniki | ||
buraki | 1 kilogram | |
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr | 1 sztuka | |
marchewka | 2 sztuki | |
pietruszka | 1 sztuka | |
średni seler | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
średniej wielkości cebula | 1 sztuka | |
kwaśne jabłka | 0.5 kilogramów | |
majeranek | 2 łyżki | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
miód | 2 łyżki | |
kawałek korzenia imbiru | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody. |
Krok 2 |
Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku. |
Krok 3 |
Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka. |
Krok 4 |
Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia. |
Krok 5 |
Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem. |
Autor: przepisy.pl |