| |||||||||
| Składniki | ||
| buraki | 1 kilogram | |
| Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr | 1 sztuka | |
| marchewka | 2 sztuki | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| średni seler | 1 sztuka | |
| por | 1 sztuka | |
| średniej wielkości cebula | 1 sztuka | |
| kwaśne jabłka | 0.5 kilogramów | |
| majeranek | 2 łyżki | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| miód | 2 łyżki | |
| kawałek korzenia imbiru | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody. |
| Krok 2 |
| Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku. |
| Krok 3 |
| Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka. |
| Krok 4 |
| Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia. |
| Krok 5 |
| Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem. |
| Autor: przepisy.pl |