Barszcz czerwony

11


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
buraki1 kilogram
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr1 sztuka
marchewka2 sztuki
pietruszka1 sztuka
średni seler1 sztuka
por1 sztuka
średniej wielkości cebula1 sztuka
kwaśne jabłka0.5 kilogramów
majeranek2 łyżki
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
liść laurowy1 sztuka
ziele angielskie4 ziarna
miód2 łyżki
kawałek korzenia imbiru1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Umyj dokładnie warzywa oraz jabłka, po czym rozdrobnij je na mniejsze kawałki i zalej 3 litrami wody.
Krok 2
Dodaj przyprawy i ząbek obranego czosnku.
Krok 3
Gotuj barszcz około 1,5 godziny, a następnie przecedź go do drugiego garnka.
Krok 4
Barszcz zagotuj, wsyp Barszcz czerwony Knorr cały czas mieszając. Doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Dopraw barszcz do smaku miodem i imbirem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl