Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj i obierz warzywa. Zetrzyj buraki na tarce, drobno pokrój pozostałe warzywa.
|
Krok 2 |
Uszka: mąkę z solą wysyp na stolnicę, zrób wgłębienie. Wbij jajko, dodaj wodę i wyrób gładkie ciasto.
|
Krok 3 |
Zalej 4 szklankami zimnej wody, dodaj kostkę bulionową Knorr i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Odstaw na noc. |
Krok 4 |
Odcedź, połącz z kwasem buraczanym i podgrzej. Dopraw do smaku śmietaną, pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Posyp natką. |
Krok 5 |
Opłucz grzyby, zalej gorącą wodą, odstaw na godzinę. Ugotuj grzyby i odsącz na sitku, następnie posiekaj. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie wymieszaj z grzybami, natką, bułką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
Krok 6 |
Ciasto rozwałkuj. Potnij na kwadraty o boku około 5 centymetrów. Nałóż farsz, złóż na pół, sklej rogi. |
Krok 7 |
Gotuj w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. |