|
Składniki | ||
porcja rosołowa | 1 sztuka | |
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr | 1 opakowanie | |
fasola z puszki | 100 gramów | |
ziemniaki | 3 sztuki | |
włoszczyzna z kapustą | 1 opakowanie | |
buraki marynowane | 1 opakowanie | |
śmietana 18% | 100 mililitrów | |
woda | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę i cebulę pokrój w cienkie paski. Całość obsmaż w garnku i zalej litrem wody. Dodaj porcję rosołową i gotuj 30 minut. |
Krok 2 |
Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru i gotuj 10 minut. Następnie dorzuć białą fasolę i marynowane buraki ze słoika. |
Krok 3 |
Do całości dodaj barszcz Knorr i wymieszaj. Zupę na koniec zapraw śmietaną. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem. |
Autor: Piotr Murawski |