Barszcz ukraiński

25


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
porcja rosołowa1 sztuka
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
fasola z puszki100 gramów
ziemniaki3 sztuki
włoszczyzna z kapustą1 opakowanie
buraki marynowane1 opakowanie
śmietana 18%100 mililitrów
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę i cebulę pokrój w cienkie paski. Całość obsmaż w garnku i zalej litrem wody. Dodaj porcję rosołową i gotuj 30 minut.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru i gotuj 10 minut. Następnie dorzuć białą fasolę i marynowane buraki ze słoika.
Krok 3
Do całości dodaj barszcz Knorr i wymieszaj. Zupę na koniec zapraw śmietaną. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl