Barszcz ukraiński
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • porcja rosołowa - 1 sztuka
  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • fasola z puszki - 100 gramów
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • włoszczyzna z kapustą - 1 opakowanie
  • buraki marynowane - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę i cebulę pokrój w cienkie paski. Całość obsmaż w garnku i zalej litrem wody. Dodaj porcję rosołową i gotuj 30 minut.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru i gotuj 10 minut. Następnie dorzuć białą fasolę i marynowane buraki ze słoika.
  3. Do całości dodaj barszcz Knorr i wymieszaj. Zupę na koniec zapraw śmietaną. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.