Przygotowanie |
Krok 1 |
Żeberka wieprzowe podziel na mniejsze kawałki. Zalej 2 l wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie miękkie.
|
Krok 2 |
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 10 minut, aż trochę zmiękną.
|
Krok 3 |
Cebulę pokrój w kostkę, marchew i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a kapustę poszatkuj.
|
Krok 4 |
Na patelni z masłem lub margaryną podsmaż cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko podduś. Następnie dodaj podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedź fasolkę i również dorzuć do zupy.
|
Krok 5 |
Wlej śmietanę, dopraw zupę barszczem Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu. Barszcz ukraiński najlepiej podawać z dużymi kawałkami mięsa, posiekaną natką pietruszki lub koperku i pieczywem. |