| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj i ugotuj buraki, a jabłka obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Następnie obierz buraki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, razem z jabłkami. |
| Krok 2 |
| Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj 2 bulionetki Knorr. |
| Krok 3 |
| Sparz i odsącz rodzynki. |
| Krok 4 |
| Do rosołu dodaj buraki, jabłka, rodzynki oraz sok z cytryny. Gotuj przez 10 minut. |
| Krok 5 |
| Utrzyj żółtka, wlej do nich powoli 2 łyżki wazowe barszczu, energicznie mieszając trzepaczką. |
| Krok 6 |
| Żółtko z barszczem wlej do garnka. |
| Krok 7 |
| Dodaj natkę pietruszki oraz przyprawy do smaku. |