Barszcz z jabłkami

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
buraki50 dekagramów
Bulionetka drobiowa Knorr2 sztuki
jabłka40 dekagramów
rodzynki5 dekagramów
żółtka2 sztuki
sok z cytryny0.25 szklanek
cukier
Goździki z Indonezji Knorr10 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Umyj i ugotuj buraki, a jabłka obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Następnie obierz buraki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, razem z jabłkami.
Krok 2
Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj 2 bulionetki Knorr.
Krok 3
Sparz i odsącz rodzynki.
Krok 4
Do rosołu dodaj buraki, jabłka, rodzynki oraz sok z cytryny. Gotuj przez 10 minut.
Krok 5
Utrzyj żółtka, wlej do nich powoli 2 łyżki wazowe barszczu, energicznie mieszając trzepaczką.
Krok 6
Żółtko z barszczem wlej do garnka.
Krok 7
Dodaj natkę pietruszki oraz przyprawy do smaku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl