Barszcz z jabłkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • buraki - 50 dekagramów
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 opakowanie
  • suszone grzyby - 2 sztuki
  • jabłka - 20 dekagramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cukier
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.
  2. Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Przypraw majerankiem, zielem angielskim i startym czosnkiem. Dodaj cukier. Jabłka pokrój na kawałki.
  4. Umyj i namocz grzyby, pokrój je w paski i, razem z kawałkami jabłek, dodaj do wywaru. Dodaj również starte buraki i gotuj przez 10 minut.
  5. Po ugotowaniu pozostaw na kilka minut, następnie przecedź.