Befsztyk Oscar
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica - 1 kilogram
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 opakowanie
  • sól morska - 3 gramy
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Gorczyca z Kanady Knorr - 1 łyżeczka
  • oliwa - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 6 sztuk
  • mięso z kraba - 200 gramów
  • szparagi - 8 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.
  2. Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.
  3. Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.
  4. Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.
  5. Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.