Befsztyk Oscar

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwica1 kilogram
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
sól morska3 gramy
ząbek czosnku1 sztuka
gorczyca1 łyżeczka
oliwa2 łyżki
pieprz czarny ziarnisty6 sztuk
mięso z kraba 200 gramów
szparagi8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj marynatę. W moździerzu wymieszaj sól, pieprz w ziarnach, gorczycę, czosnek i oliwę.
Krok 2
Polędwicę oczyść. Wykrój befsztyki o wadze około 100 gramów. Zamarynuj w przygotowanej marynacie.
Krok 3
Obsmaż mięso na grillu po 4-5 minuty z każdej strony.
Krok 4
Następnie na wierzchu ułóż mięso kraba. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 stopni.
Krok 5
Sos do pieczeni przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podawaj z ugotowanymi szparagami i sosem pieprzowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl