| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę, czosnek pozostaw w łupinach. Przesmaż warzywa na patelni. |
| Krok 2 |
| Do przesmażonych warzyw dodaj tymianek, rozgniecione ziarna jałowca i wino. Gotuj 6 min. |
| Krok 3 |
| Ostudzoną marynatą zalej mięso i pozostaw do marynowania pod przykryciem na 24 godz. |
| Krok 4 |
| Mięso oczyść z marynaty oraz z błonek i ścięgien. Pokrój na równe plastry, spłaszcz ręką. |
| Krok 5 |
| Befsztyki oprósz pieprzem i smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron tak, żeby mięso było lekko różowe w środku. |
| Krok 6 |
| Do wody dodaj Sos Knorr i 2 łyżki tłuszczu ze smażenia. |
| Krok 7 |
| Befsztyki podawaj polane sosem i z ziemniakami pod każdą postacią. |