Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obierz i pokrój na grube frytki. W garnku zagotuj wodę z cukrem, włóż ostrożnie pokrojone ziemniaki i gotuj ok. 5 minut. Po tym czasie odsącz ziemniaki na papierowym ręczniku. |
Krok 2 |
W miseczce połącz sos Hellmann’s, majonez, chilli, roztarty czosnek oraz posiekaną kolendrę. Sos dokładnie wymieszaj. |
Krok 3 |
W garnku rozgrzej olej, ostrożnie wrzucaj partiami ziemniaki i smaż na początek ok. 2-3 minut. Wtedy frytki wyjmij z garnka, ponownie rozgrzej w garnku olej i raz jeszcze włóż ziemniaki. Smaż do uzyskania jasnozłotego koloru. |
Krok 4 |
Gotowe frytki oprósz lekko solą i wyłóż na talerz. Podawaj z przygotowanym sosem Hellmann’s. |