Beza porzeczkowa

1


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka3 szklanki
cukier10 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia15 dekagramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
żółtko4 sztuki
Beza:
białko 4 sztuki
cukier kryształ1 szklanka
budyń śmietankowy2 łyżeczki
czerwone porzeczki 1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto wyrabiamy jak ciasto kruche.
Krok 2
Wykładamy na blaszkę i na to wylewamy bezę.
Krok 3
Białka ubijamy, dodajemy cukier i budyń, a następnie porzeczki.
Krok 4
Lekko mieszamy, wykładamy na ciasto.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl