| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 3 szklanki | |
| cukier | 10 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| żółtko | 4 sztuki | |
| Beza: | ||
| białko | 4 sztuki | |
| cukier kryształ | 1 szklanka | |
| budyń śmietankowy | 2 łyżeczki | |
| czerwone porzeczki | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto wyrabiamy jak ciasto kruche. |
| Krok 2 |
| Wykładamy na blaszkę i na to wylewamy bezę. |
| Krok 3 |
| Białka ubijamy, dodajemy cukier i budyń, a następnie porzeczki. |
| Krok 4 |
| Lekko mieszamy, wykładamy na ciasto. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |