Bezglutenowe crumble z rabarbarem
  • 20 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C
  • foremki na tartaletki

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • mąka kukurydziana - 30 gramów
  • mąka ryżowa - 30 gramów
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • płatki migdałowe - 2 łyżki
  • rabarbar - 400 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Rabarbar umyj i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Dodaj 2/3 cukru i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
  2. Cztery tartaletki posmaruj Kasią i przełóż do nich rabarbar.
  3. W misce wymieszaj mikserem: mąkę kukurydzianą, ryżową, łyżkę wody, pozostały cukier i Kasię.
  4. Ciasto zagnieć dłonią w kulkę, a następnie rozdziel widelcem na kruszonkę.
  5. Otrzymaną kruszonkę wyłóż na rabarbar w tartaletkach.
  6. Wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piecz około 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp crumble płatkami migdałowymi.